Wanneer je geen tuin hebt, is het goed mogelijk om verschillende soorten bloembollen in potten te planten. Blauwe druifjes doen het goed en komen verschillende jaren achtereen weer op zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Je krijgt een leuke combinatie wanneer je er oude wijfjes(Ipheion) bij plant, die hebben ongeveer dezelfde bloeitijd als de druifjes.

Veel soorten tulpen doen het ook prima in pot. Kies dan bij voorkeur een soort die meerdere jaren achter elkaar bloeit, zoals Purissima, Orange emperor, Spring Green of Toronto om een paar voorbeelden te noemen.


Ik heb met Narcis Thalia(wit, geurend, meerdere bloemen aan 1 stengel) 1 seizoen succes gehad, daarna verschenen er steeds minder bloemen.
Misschien dat andere grootbloemige narcissen het beter doen, ik heb er geen ervaring mee. In elk geval kun je het kleine narcisje Tête à Tête dat je in de winkel in potjes kunt kopen heel goed buiten zetten. Je kunt ze nu als bollen kopen en er lekker veel bij elkaar in een pot planten.

Bloembollen kunnen prima tegen vorst, ze hebben zelfs kou nodig als groeiprikkel. Tegen natte voeten kunnen ze echter niet. Zorg voor een goede afwatering en als het echt veel regent zet je ze onder een afdak of tegen de gevel zodat ze minder water opvangen. Direct na het planten moet je ze wel wat water geven, anders ontwikkelen de wortels zich niet.