Je kunt met kleine ingrepen al veel doen om je tuin groener te maken. Heb je een geheel betegelde tuin, dan kun je beginnen om aan de randen van het erf twee rijen tegels weg te halen en deze te beplanten met wat struiken hier en daar, klimplanten en verder aanvullen met vaste planten.

Je kunt er ook voor kiezen om juist in het midden van de tuin een flink deel van de tegels te verwijderen. Na het uitscheppen van het zand vul je het gat met goede tuingrond, en plant daarna een struik of een kleine boom met daarom heen vaste planten. Hieronder een voorbeeld van hoe het niet moet…..arme boom.

Als je weinig ervaring met tuinieren hebt kan het moeilijk zijn om op ideeën te komen.Daarom wil ik de komende tijd voorbeelden laten zien van mensen die bezig zijn om hun tuin te vergroenen.

Misschien wil je de bestaande beplantingsruimte verder vergroten. Hieronder volgt een voorbeeld van het vergroten van bestaande borders.

Dit is de eerste aflevering en hopelijk volgen er nog veel meer!

De bewoners hebben zelf een indeling gemaakt waarbij ze kozen voor rondere lijnen en grotere borders.

De hovenier raadde aan om grind in deze hoek te gebruiken zodat er nog meer hemelwater in de bodem terecht komt. Met warme zomerdagen is dit een heerlijk zithoekje in de schaduw

Na vier maanden ziet de tuin er zo uit:

Wil je foto’s van jouw groene of vergroende stadstuin laten zien op mijn blog? Ze zijn van harte welkom!

Je kunt ze sturen naar: