Kom gluren bij je Groene Buren! In samenwerking met de Goudse Tuinambassadeurs en Mozaïek Wonen houden bewoners van de Riet- en Veenzoom zaterdag 17 juni een open tuinen-route onder dit motto.

Bewoners in deze buurt hebben een achtertuin die varieert van 7 tot 10 meter. De tendens om in plaats van beplanting te kiezen voor steen is een landelijk probleem. Gemeente Gouda is aangesloten bij Stichting Steenbreek om bewoners te stimuleren meer groen in hun tuin op te nemen, en organiseert samen met de Goudse Tuinambassadeurs verschillende activiteiten door het jaar heen.  Gouda doet ook dit jaar weer mee met het NK-Tegelwippen. Momenteel staan we op de 11e plaats in de categorie middelgrote steden. 

Woningcorporatie Mozaiek Wonen is meer en meer betrokken bij acties want ook zij hebben de opdracht Gouda klimaatbestendig te maken. Huizen warmen teveel op in een stenen omgeving, funderingen kunnen komen droog te staan door de lage grondwaterstand en er ontstaat wateroverlast bij hevige regenval doordat het riool overstroomt. Bovendien betekent een groene omgeving een gezondere woonomgeving en geeft groen meer verbinding tussen mensen. 

Om bewoners met minder groene vingers te inspireren wat je met een tuin kunt doen, stellen 3 bewoners hun tuin op 17 juni open. De tuinen zijn verschillend van opzet: zo is er een tuin met een grote vijver en een stukje moestuin; een intieme, bosachtige tuin met een klein vijvertje en een wat wilde tuin met veel verschillende planten en bloemen. 

Er kunnen 2 routes worden gelopen: om 10.30 uur of om 14.00 uur. Duur ca 1,5 uur. 

Geef je op vóór 15 juni via  onder vermelding van de tijd die je meeloopt.

Verzamelen bij de buurttuin Veenzoom, gelegen naast de parkeerplaats ter hoogte van Veenzoom 53. 

Bij deelname krijg je van de Tuinambassadeurs een gratis tuinplant en in elke tuin een kleine attentie. Bij de buurttuin kun je tuinvragen stellen en informatie krijgen over de Goudse Tegeltaxi. 

We zien je graag op 17 juni!