Anneke is vorig jaar samen met haar man van een vrijstaand huis met grote tuin rondom, verhuisd naar een nieuwbouw seniorenwoning in midden Limburg. Het onderhoud van de tuin zoals het snoeien werd haar met de jaren te zwaar en te veel werk.

Achter het nieuwe huis is het stuk grond van 10 meter breed en 5 meter diep aangelegd als onderhoudsvriendelijke tuin waarin Anneke haar groene vingers nog steeds goed kwijt kan.

Toen ze het huis betrokken liep er in het midden van de tuin in spé een looppad zodat de tuin in 2 vierkanten verdeeld was. Dit vond Anneke saai: ze wilde de tuin meer één geheel laten lijken. Ook leek het haar fijn als ze door middel van verharding op bepaalde plaatsen door de tuin zou kunnen wandelen, al is de tuin maar klein.

Anneke houdt van bloemen, zodat er telkens iets nieuws te zien is. Die moesten dus volop in het ontwerp aanwezig zijn.

De tuin ligt ‘s zomers in de zon. Door de overkapping van het terras is er bij hitte altijd schaduw waar ze heerlijk koffie drinkt, de krant leest en eet. Maar ook als het eens gaat regenen hoeft ze niet haastje-repje naar binnen. 

Er zijn grote vakken met bodembedekkers zoals stekelnootje, brunel en geraniums beplant. Daar tussen in staan vaste planten die in de winter afsterven.  Op andere plekken staan laag blijvende heesters.  Om meer privacy naar de achterburen te hebben zijn twee lei amberbomen geplaatst.

Het tuin- plan heeft ze samen met de hovenier uitgezocht.  Zo’n ondiepe maar brede tuin de nodige diepte geven en aantrekkelijk maken was echt een uitdaging.