Jill’s tuin bevindt zich in de groene wijk Dukenburg in Nijmegen. Hij is 13 meter lang en 5 meter breed. De tuin grenst aan een park met enkele oude eikenlanen. Behalve eiken staan er ook andere grote bomen. Eén daarvan, een kastanje, grenst aan de tuin en geeft daardoor de indruk dat de tuin doorloopt.

Beukenhagen staan als coulissen geplant zodat je de tuin niet in één keer overziet. Zij zorgen daarnaast voor dieptewerking, net als de twee Catalpa’s en de kastanjeboom in het plantsoen.

Jill woont al bijna vijftig jaar op deze plek. Twintig jaar geleden heeft zij een tuinarchitect in de arm genomen die haar wensen verwerkt heeft in een nieuw ontwerp. Over de inrichting is ze erg tevreden: “hoewel de tuin niet heel groot is, is er toch alles in te vinden wat een tuin aantrekkelijk maakt”

De tuin oogt als een groene oase door de beukenhagen, de twee Catalpa’s de vele vast planten en klimplanten. Jill vindt het belangrijk dat de natuur ruimte krijgt in de tuin. Daarom heeft ze gezorgd voor water, rommelige plekken met takken en stenen en halve omgekeerde bloempotten voor allerlei insecten en dieren. De tuin is behoorlijk afgesloten waardoor er weinig of geen katten komen. Wel heeft Jill een gat gemaakt waar egels door heen kunnen.

Onder de pergola is het heerlijk toeven in de schaduw op warme dagen. Vaak wordt daar gegeten. Ook een houtduif vindt dit een fijne plek: op de pergola heeft hij een slordig nest gebouwd en blijft rustig zitten wanneer Jill een praatje komt maken.

Pas zag ze de eekhoorn weer die op de hazelnoten in het park afkomt. Ook in het najaar is de tuin mooi door de herfstkleuren van de beukenhagen. Jill heeft voor planten gekozen waar in de zomer veel vlinders op af komen.

Op de vraag wat de tuin voor haar betekent zegt Jill:

Een paar keer per dag loop ik mijn tuinpad af. Ik vind er rust en afleiding en kan van alles wat ik zie genieten.
Vroeger vond ik mijn tuin te klein maar nu ik ouder ben vind ik ‘m groot genoeg. Tevreden en blij ben ik met mijn eigen plek in deze kleine stadstuin.