In een huis en tuin programma op tv zag ik een tuin die onder handen werd genomen. Wat je momenteel veel ziet zijn terrassen omzoomd met bakken van muurtjes met grijs-zwarte stenen.
Niets nieuws onder de tuin zon in dit programma: grote zwarte tegels staan stoer volgens de voice-over, en worden dan ook volop gebruikt voor het nieuwe tuinontwerp. Ze worden zo dicht tegen elkaar aan gelegd (gelijmd?) dat geen druppel regenwater de onderliggende bodem nog zal kunnen bereiken. Er worden bakken rondom het terras gemetseld waarin bamboe en andere voor insecten onbruikbare planten komen te staan.


Om er gezellig te kunnen zitten, plaatsen de tuin klussers hardhouten banken tegen de plantenbakken. Voor het comfort worden deze bekleed met kussens en schapenvacht. Een salontafel maakt de zithoek compleet.
Bij het huis wordt een verhoogd terras van plankiers gemaakt, waar een lange tuintafel met stoelen komt te staan.


Maar dat is nog niet alles: een trendy verticale tuin door middel van een flinke plantenwand met, jawel, biologische kruiden kan natuurlijk niet ontbreken. Maar waar de bewoners toch het meest blij van worden is de royale buitenkeuken en dito barbecue.
Nu alleen het dak nog….