Ik heb bewondering voor boeren, tuinders en fruittelers die de stap van gangbaar naar biologisch telen durven te maken. Dat is intensief proces van 3 jaar en gaat met vallen en opstaan.

In de gangbare fruitteelt worden pesticiden gebruikt waardoor de bodem en het oppervlaktewater ernstig vervuild raken. Ook zijn pesticiden schadelijk voor bijen en andere nuttige insecten. Door het gebruik van kunstmest raakt de bodem uitgeput, dat wil zeggen dat het bodemleven verdwijnt.

In het familiebedrijf Belle Boomgaard in Wijkerbroek zijn ze het anders gaan doen. Zij zijn nu in het tweede jaar van omschakeling en gebruiken geen chemische middelen. Daarnaast wordt het bodemleven gestimuleerd. Klik op onderstaande link om van Belle te horen hoe dat gaat:

https://www.belleboomgaard.nl/#HOWITWORKS

Je kunt zelf kennis maken met de boomgaard tijdens fruitplukdagen, én je eigen peren plukken. Reserveer voor één van de dagen, of laat een oogstpakket versturen met daarin drie kilo verschillende soorten peren, een linnen tas van Belle Boomgaard en recepten van lekkernijen en gerechten met peer.

Reserveer via onderstaande link:

https://www.belleboomgaard.nl/#PLANS

Hiermee steun je het proces van gangbare naar biologische perenteelt van Belle Boomgaard.

Ik ben naar ´één van de perenpluk dagen geweest. Het was een zonovergoten middag waardoor het heerlijk toeven was in de boomgaard. We reden met een “treintje” achter de tractor door de boomgaard, dronken koffie met een heerlijke perenpunt erbij en plukten zelf onze tas vol met prachtige peren. Dat wordt smullen de komende weken!