Mei is de misschien wel de maand waarin de tuin zich op haar allermooist laat zien. Na een abnormaal koud voorjaar was één warme dag voldoende om de planten in de hoogste groeiversnelling te krijgen. Ineens is bodem bedekt en komen er bloemknoppen te voorschijn. Voor de appelboom was een warme dag zeer welkom, want het wemelde die dag van de bijen op de bloesem.
Deze Martagon lelie, een stinzenplant, heeft het door toedoen van de leliehaantjes maar één jaar gedaan. Nu moeten de kievitsbloemen het ontgelden.
Deze malle plant is een Allium Sativum, oftewel……knoflook. De sierwaarde zit ‘m in de gekke vorm. Tenminste, dat vind ik…..
Ach gut, dit is zo schattig om te zien! Raap nooit een jonge merel op. Hoewel ze nog niet echt kunnen vliegen als ze net het nest hebben verlaten, zijn de ouders altijd in de buurt om het jong te verzorgen.
Oxalis bollen staan gewoon in een pot op de tuintafel. De bijen hebben daar geen moeite mee
De allerbeste bijenbollen zijn Necataroscordum. De hommels vechten om de nectar!
Vorig jaar plukte ik nog van het driekantig look, maar sinds ik weet hoe ze zich over de hele tuin uitzaaien ben ik alleen nog maar bezig om ze uit te roeien. Ze staan in een tulpenvaas van Copier.
Een heerlijk lenteboeketje van vergeetmeniet, gebroken hartje, boshyacinth, bieslook en daslook. Ze staan mooi in de discus vaas van Copier. Als er eenmaal bloemen bloeien in mijn tuin ziet de bloemenwinkel mij voorlopig niet meer langskomen. Voor elke bloem of elk boeket heb ik een passende vaas.